02.12.2023

Spędź weekend mikołajkowy przy degustacji bieszczadzkich dóbr i poznaj tajniki powstawania słynnego piwa Ursa Maior. To właśnie w Bieszczadach warzone jest prawdziwe bieszczadzkie piwo rzemieślnicze w limitowanych ilościach. Zapraszamy do rezerwacji wycieczki do Ursa Maior, która odbędzie się 2 grudnia 2023 r. Ilość miejsc ograniczona!

Unikalne spotkanie – wejście do części zamkniętej Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa zostanie poprowadzone przez specjalistów Ursa Maior i rozpoczęte przybliżeniem surowców używanych do warzenia piw, które będzie można powąchać i spróbować. Kolejno przejdziemy przez poszczególne etapy powstawania piwa – od przygotowania powstających surowców, poprzez warzenie, fermentację, leżakowanie i rozlew do butelek i kegów. Poznacie Państwo nieznane i niepublikowane fakty z historii Ursa Maior, tajniki powstawania pomysłów na piwa i pikantne szczegóły z życia pracowników ;-). A przede wszystkim doświadczycie prawdziwej pasji i niecodziennego zaangażowania, nie do powtórzenia w żadnym innym miejscu!

W dalszej części spotkania w części degustacyjnej, połączonej z Galerią Sztuki Ursa Maior, zaprosimy Państwa do degustacji komentowanej. Podczas niej, pod okiem przewodnika będziecie mogli zdegustować piwa (po 0,12 l) w trzech różnych, specjalnie dobranych stylach uwarzonych w Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa.

Program:

11:45 - Zbiórka na parkingu White Sails Solina

12:00 - Wyjazd busem do Ursa Maior

12:30 - Spotkanie ze specjalisą Ursa Maior (około 60-90 minut, choć zwykle się przeciąga, bo uczestnicy wpadają w ekscytację)

14:00 - Zbiórka pod Ursa Maior i powrót do White Sails Solina

Ilość miejsc ograniczona. Rezerwacji wycieczki prosimy dokonywać do 28 listopada w Dziale Rezerwacji lub Recepcji White Sails Solina.

Cena 120 zł/osoba. Potwierdzenie rezerwacji wycieczki wymaga wpłacenia całości kwoty.

Dział rezerwacji (8.00 - 18.00, pn-pt):
☎️ 794 100 792
✉️rezerwacje@whitesails.pl
Recepcja
(7:00-22:00, pn-nd)
☎️577 100 787